» Borstimplantaten en siliconen

Wat is dit?

Borstimplantaten

Er zijn verschillende soorten borstimplantaten. Een borstimplantaat bestaat uit een omhulsel en een vulling. Er bestaan verschillende soorten implantaten: siliconen borstimplantaten, implantaten gevuld met fysiologisch zout en nog een aantal minder gebruikelijke soorten. Ook zijn er transplantaten waarvan de vulling bestaat uit eigen lichaamsmateriaal.Siliconen

Siliconen worden al sinds de jaren zestig gebruikt door artsen als implantaten of bij injectienaalden. Het menselijk lichaam bevat meestal al siliconen die het lichaam zijn binnengekomen, bijvoorbeeld via de (siliconen) speen als baby. De inhoud van zachte implantaten lijkt meer op een vloeistof. In het algemeen vindt men zachte siliconen borstimplantaten veel natuurlijker aanvoelen dan andere implantaten en geven ze minder kans op rimpeling. Daarnaast kan er voor een zacht implantaat een kleiner litteken nodig zijn dan voor een stevig implantaat. Stevige implantaten behouden vaak iets beter hun borstvorm en bij een eventueel scheurtje lekt er minder vloeistof weg. Een siliconen borstimplantaat kan een geruwd of een glad omhulsel hebben. Een ruwe buitenkant geeft minder vaak kapselvorming dan een gladde, maar is wel beter voelbaar.Borstimplantaten met fysiologisch zout

Borstimplantaten die gevuld zijn met fysiologisch zout worden ook al vele jaren gebruikt . Fysiologisch zout heeft dezelfde verhouding tussen water en zouten als het menselijk lichaam. Als zo'n implantaat gaat lekken, dan kan de vloeistof van de vulling gemakkelijk door het lichaam worden verwerkt. Een implantaat gevuld met fysiologisch zout heeft overigens ook een siliconen omhulsel. Evenals als bij een siliconen borstimplantaat is de buitenkant glad of ruw. .


Om rekening mee te houden

Er zijn een nog aantal punten om rekening mee te houden bij borstimplantaten. Onder de button risico’s elders op deze site kunt u al de informatie vinden over kapselvorming. Daarnaast moet u weten dat siliconen borstimplantaten kunnen beschadigen door verwonding of bij een operatie. Dat hoeft overigens niet tot problemen te leiden. Siliconen implantaten lekken altijd iets, dat is een bekende eigenschap van het product. De mate van lekken verschilt per persoon en ook de consequenties van het lekken verschilt. Meestal zijn er geen gevolgen van een lekkage, maar soms kunnen er ontstekingen ontstaan bij de lymfeklier. Tenslotte moet u er rekening mee houden dat de implantaten in de toekomst een of meerdere keren vervangen zullen moeten worden. Dit is uiteraard afhankelijk van de leeftijd waarop de eerste borstvergroting is uitgevoerd.

[ terug... ]Omhoog


ads1

URL toevoegen

  • Uw link een jaar lang op een relevante site voor 25 euro per jaar. Mail uw verzoek naar: Webmaster

ads2

Relatie met borstkanker?

  • Er zijn geen aanwijzingen dat een borstvergroting invloed heeft op het ontstaan van borstkanker. Inmiddels zijn er miljoenen borstvergrotingen uitgevoerd wereldwijd en is nooit een verband vastgesteld tussen de kanker en implantaten.

Garanties?

  • Het resultaat van plastische chirurgie is niet te garanderen. De kundigheid van de chirurg is natuurlijk van belang, maar het is geen exacte wetenschap. De tevredenheid van de klant na afloop heeft ook veel met het verwachtingspatroon vooraf te maken.

Borstvoeding?

  • De klieren blijven bij een borstvergroting in tact. Vijf weken na de ingreep kan dus gewoon weer borstvoeding gegeven worden.

Symmetrie?

  • Het is niet mogelijk asymetrie van borsten volledig op te heffen met een borstvergroting.

ads3


Copyright 2002-2018