Misverstanden en mythes

Wat is dit?

In de media steken er nog wel eens wat misverstanden en mythes de kop op over borstvergroting. Bij twijfel moet je altijd je huisarts raadplegen. Hieronder wat misverstanden:

Relatie met borstkanker

Er zijn wereldwijd al miljoenen borstvergrotingsoperaties uitgevoerd en nog geen enkele keer is na de operatie een verband gelegd met borstkanker. Het tegendeel is overigens ook nooit bewezen, maar het is redelijk save om te stellen dat er geen relatie is.


Auto-immuunziekten

Auto-immuunziekten ontstaan doordat het immuunsysteem lichaamseigen cellen en stoffen als vreemd aanziet. Het lichaam gaat dan antistoffen tegen de eigen weefsels vormen. In de media wordt nogal eens gesuggereerd dat protheses auto-immuun ziekte veroorzaken of ziekten van het bindweesel. Er is echter nooit een verband aangetoont en vrouwen met en zonder borstvergroting hebben evenveel last van deze ziekten.
[ terug... ]Omhoog


ads1

URL toevoegen

  • Uw link een jaar lang op een relevante site voor 25 euro per jaar. Mail uw verzoek naar: Webmaster

ads2

Relatie met borstkanker?

  • Er zijn geen aanwijzingen dat een borstvergroting invloed heeft op het ontstaan van borstkanker. Inmiddels zijn er miljoenen borstvergrotingen uitgevoerd wereldwijd en is nooit een verband vastgesteld tussen de kanker en implantaten.

Garanties?

  • Het resultaat van plastische chirurgie is niet te garanderen. De kundigheid van de chirurg is natuurlijk van belang, maar het is geen exacte wetenschap. De tevredenheid van de klant na afloop heeft ook veel met het verwachtingspatroon vooraf te maken.

Borstvoeding?

  • De klieren blijven bij een borstvergroting in tact. Vijf weken na de ingreep kan dus gewoon weer borstvoeding gegeven worden.

Symmetrie?

  • Het is niet mogelijk asymetrie van borsten volledig op te heffen met een borstvergroting.

ads3


Copyright 2002-2018