Ľ Risico's

Wat is dit?

Wat zijn de risico's bij een borstvergroting?

1. Infectie na borstvergroting

Er kan altijd een infectie ontstaan. Bij een ingreep onder plaatselijke verdoving is de kans kleiner dan bij een algehele narcose. Het geven van antibioticum via een infuus tijdens de operatie kan helpen bij het voorkomen. Infecties treden meestal een tot twee maanden na de operatie op. MicrobacteriŽle infecties kunnen zich nog meer dan een jaar na de operatie voordoen. Kenmerken van een infectie zijn het rood en gevoelig worden van een van de borsten. Bij een infectie wordt de prothese tijdelijk verwijdert tot de infectie verdwenen is. Daarna kan het implantaat weer teruggeplaatst worden.


2. Bloeding na borstvergroting

Een bloeding is eigenlijk niet te voorkomen. Het kan bij elke chirurgische ingreep voorkomen. Het komt minder voor bij operaties onder plaatselijke verdoving dan bij algehele narcose. Meestal dient het zich direct na de operatie tot een dag na de operatie aan door zwellingen.


3. Overmatige kapselvorming na borstvergroting

Kapselvorming na inbreng van een prothese is de natuurlijke reactie van het lichaam. Lichaamvreemde producten ingebracht in het lichaam zoals een borstimplantaat, worden door het lichaam omsloten met een laagje littekenweefsel. Soms stopt het lichaam niet meer met het aanmaken van dit weefsel (kapsel) en ontstaat een steeds dikkere en hardere laag. We spreken dan van Kapselcontractie. Overmatige kapselvorming vindt meestal plaats binnen 12 weken tot een jaar na de operatie. De kapselvorming kan ook per zijde verschillen. Overmatige kapselvorming kan operatief worden verwijdert. Protheses met een ruw oppervlak geven een stuk mider kans op overmatige kapselvorming dan gladde protheses.
[ terug... ]Omhoog


ads1

URL toevoegen

  • Uw link een jaar lang op een relevante site voor 25 euro per jaar. Mail uw verzoek naar: Webmaster

ads2

Relatie met borstkanker?

  • Er zijn geen aanwijzingen dat een borstvergroting invloed heeft op het ontstaan van borstkanker. Inmiddels zijn er miljoenen borstvergrotingen uitgevoerd wereldwijd en is nooit een verband vastgesteld tussen de kanker en implantaten.

Garanties?

  • Het resultaat van plastische chirurgie is niet te garanderen. De kundigheid van de chirurg is natuurlijk van belang, maar het is geen exacte wetenschap. De tevredenheid van de klant na afloop heeft ook veel met het verwachtingspatroon vooraf te maken.

Borstvoeding?

  • De klieren blijven bij een borstvergroting in tact. Vijf weken na de ingreep kan dus gewoon weer borstvoeding gegeven worden.

Symmetrie?

  • Het is niet mogelijk asymetrie van borsten volledig op te heffen met een borstvergroting.

ads3


Copyright 2002-2018