De dag van behandeling

Wat is dit?

Een borstvergroting is tegenwoordig geen echt grote ingreep meer. U hoeft er geen dagen meer voor in een ziekenhuisbed te liggen. Een dagbehandeling bij een kliniek is voldoende. Zorg wel dat iemand u na afloop naar huis kan brengen.Voorafgaand aan de operatie zal de chirurg met wat lijnen het operatiegebied aangeven. Indien nodig wordt u ook geschoren rondom het operatiegebied en onder de oksels. Nadat u vervolgens onder narcose of plaatselijke verdoving gebracht bent worden de protheses ingebracht via een snede in de huidplooi onder uw borst of in de oksel. Hier zal later het litteken achterblijven dus wordt gekozen voor de minst opvallende plek.


Heeft u een hele dunne huid dan zal de chirurg het implantaat onder de borstspier en direct op de ribben plaatsen. Dit doet hij omdat het implantaat anders door de huid gezien kan worden en dat is esthetisch niet gewenst natuurlijk. Deze manier van plaatsen is na afloop een stuk pijnlijker en het implantaat slijt sneller. Is uw huid wat dikker dan zal het implantaat direct onder de klieren en bovenop de spieren geplaatst worden. De operatie zal zo'n 2 uur in beslag nemen, afhankelijk ook van of het implantaat boven of onder de borstspier geplaatst moet worden.


Als u na de operatie bij kennis komt (in geval van narcose) zullen de borsten al verbonden zijn en wordt het wondvocht opgevangen met behulp van drains. Dit zijn vochtopvangresevoirs of flesjes die via een slangetje het vocht uit de wond opzuigen. De hechtingen lossen vanzelf op en hoeven dus niet verwijdert te worden.


Nadat u genoeg hersteld bent kunt u naar huis. Thuis kunt u het beste een sport B.H. dragen. De eerste drie weken kunt u geen zware inspanningen zoals tillen of sporten verrichten. Na 5 weken zou u wel weer volledig moeten kunnen functioneren. Indien u veel pijn heeft na de operatie kunt u gewoon paracetamol gebruiken (max. 6 per dag). Na de operatie dient u nog 2 maal terug te komen bij de chirurg voor controle. U kunt daarna ook afspreken om jaarlijks nog even naar uw borsten te laten kijken.
[ terug... ]Omhoog


ads1

URL toevoegen

  • Uw link een jaar lang op een relevante site voor 25 euro per jaar. Mail uw verzoek naar: Webmaster

ads2

Relatie met borstkanker?

  • Er zijn geen aanwijzingen dat een borstvergroting invloed heeft op het ontstaan van borstkanker. Inmiddels zijn er miljoenen borstvergrotingen uitgevoerd wereldwijd en is nooit een verband vastgesteld tussen de kanker en implantaten.

Garanties?

  • Het resultaat van plastische chirurgie is niet te garanderen. De kundigheid van de chirurg is natuurlijk van belang, maar het is geen exacte wetenschap. De tevredenheid van de klant na afloop heeft ook veel met het verwachtingspatroon vooraf te maken.

Borstvoeding?

  • De klieren blijven bij een borstvergroting in tact. Vijf weken na de ingreep kan dus gewoon weer borstvoeding gegeven worden.

Symmetrie?

  • Het is niet mogelijk asymetrie van borsten volledig op te heffen met een borstvergroting.

ads3


Copyright 2002-2018